dimarts, 1 d’octubre de 2013

PAYÉS DEL CAMP DE TARRAGONAPayés del Camp de Tarragona(1880-1890)

ROSSEND NOBAS
Art modern

Aquesta obra es troba al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), un museu que conté art des de el romànic fins a l'art modern. Aquesta escultura pertany a l'Art Modern.

He escollit aquesta obra perquè penso que és admirable el treball que fan els pagesos, i com cada vegada més els treuen importància.
 
Aquesta escultura és el resultat de l'afegiment i la modelació de fang, fang que després serà cuit i per tant diem que és una escultura de terracota. El seu color marró mostra el fang i per tant no ha sigut pintada, es veu el color del material utilitzat. Els detalls s'han pogut fer amb punxons i un cisell.

És de tipus exempta ja que es veu des de tots els punts de vista i l'espectador pot rodejar-la.

La seva estructura és vertical i està ben proporcionada en tots els seus aspectes. Té un acabat brillant que podria ser causat per una capa de vernís o bé perquè ha estat polida. El rostre és molt inexpressiu, és com si estigués posant per a l'escultor, mira un punt fix. La seva textura és polida i suau, amb els plecs corresponents de les seves robes. L'obra és d'una sola peça per tant no deixa espais amb llum exceptuant un buit entre els seus peus. L'escultura es suporta sobre una peana.

La temàtica de l'obra és la societat pagesa dels anys entre 1880 i 1890, mostra la vestimenta de l'època i la professió.Cap comentari:

Publica un comentari